Gå till huvudinnehåll

margintop

lördag

13

November 2021

Blogg / Bakom kulisserna, Övrigt

0

Till alla pappor

Vi lovade komma tillbaka med en hyllning till alla pappor när så var dags och nu är den stunden kommen. Fars dag närmar sig. Slips-, strump- och tårtaffärerna har bråda dagar. Teckningar ritas i sista sekund och jag filar på en clownblogg full med pappaskämt. Nej, skämt å sido, vi på Clownkliniken vill rikta ett stort tack till alla fantastiska pappor som vi träffar. Ni som står ut med oss clowner fastän vi retar er ibland. Ni som stöttar era barn under den ibland svåra tid de måste tillbringa på sjukhus.

Clownen Loppa håller i ett barn på höften och ett litet rött paraply i den andra handen.

Jag minns med värme en pappa som tillsammans med sitt barn listade ut knepet som sjukhusclownen använt när en tidningsblomma trollades fram ur en till synes helt vanlig tidning. Nästa gång jag kom på besök var hela rummet fyllt med dessa tidningsskapelser. Mycket förvånad och glad blev jag då! Även clowner kan överrumplas.

Jag får ibland en känsla av att det som far och man är svårare att stå ut med maktlösheten, upplevelsen av att inte kunna göra något konkret när ens barn är mycket sjukt. Att bara vänta. Det gäller förstås inte för alla men jag vill rikta en extra tanke till dem som tycker det är svårt att vara duglig och säga att ibland är det fullt tillräckligt att bara vara där.

Pappor (och mammor) kommer i alla former och skepnader och de är inget man väljer lika lite som sina barn och det blir kanske inte alltid som man tänkt sig men imorgon är det farsornas dag och vi grattar och tackar er för att ni finns. Utan er hade vi inte varit.

Sist så undrar jag en sak, vad är egentligen ett pappaskämt? Är det så här?
Visste du att Elvis Presley hade en begåvad storebror?
Nej, vem var det?
Tolvis Presley.

I så fall kanske jag också är en pappa så mamma jag är.

/Maja, sjukhusclown

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar