Gå till huvudinnehåll

margintop

lördag

23

Oktober 2021

Blogg / Bakom kulisserna, Sjukhusbesök

0

Drottning Silvia kommer på besök

För en vecka sedan var det invigning av det nybyggda barnsjukhuset här i Göteborg. Oj, vilken pompa och ståt som väntades då självaste Drottning Silvia var på plats och spridde glans. Clownerna Loppa och Sören fick äran att närvara under festligheterna tillsammans med kommunalpampar, byggherrar, sjukhuschefer men framför allt några av alla de fantastiska barn som fått hjälp på sjukhuset. Tillsammans skulle barnen och clownerna hjälpa ers majestät när hon med ett vackert blått sidenband skulle knyta ihop det gamla bygget med det nya. Hur skulle det gå?

Clownen Loppa står framför mikrofon med leende och armarna utsträckta upp i luften
Clownen Loppa i talarstolen. Tyvärr fick hon inte hålla några tal under invigningen, men hon hade lika kul för det!

Det var 12 år sedan sist de sågs, Loppa och Drottningen. Den gången lovade Drottningen att fråga pappa Kungen om han inte kunde köpa en popcornmaskin till sjukhuset. Några dagar senare levererades en kungligt röd popcornmaskin till lekterapin på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Clownen är fast övertygad om att Drottningen kände igen henne denna gång. Detta på grund av en liten vink som ers majestät glatt skickade iväg då deras blickar möttes. Loppa kallar henne för sin gamla kompis och är övertygad om att en inbjudan till slottet på fredagsmys med popcorn är på väg. Det kan nog dröja, men den som väntar på något gott…

Men det fanns också en annan person som var med på invigningspartyt som clownerna inte heller hade träffat på länge och som i ärlighetens namn var mycket viktigare för dem än någon kunglighet. Det var en av deras små vänner som tvingats tillbringa alldeles för mycket tid på sjukhus och som clownerna längtat efter. Lyckan var stor vid återseendet.

Denna lilla person tog Sören i ena handen och Loppa i den andra och sa till sin farmor:
”Nu kan du gå för nu ska jag och clownerna leka.”
”Men vi skulle ju gå på toaletten,” säger farmor.
”Nej, jag behöver inte.”
”Jo, men…”

Då rycker Sören in och säger att clownerna inte tänker gå någonstans och finns kvar tills flickan har gjort det hon behöver göra. Måste man så måste man, om man säger så. Då går det bra och efter att det praktiska är fixat så kommer leken i gång och den håller på en bra stund. För det är så clownerna gör, de väntar om det behövs. Kungligheter eller barn, det spelar ingen roll.

Och hur gick det med bandet?

Jo, Drottningen knöt en mycket kunglig rosett och invigningen av det nya barnsjukhuset var till ända.

/Maja, sjukhusclown

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar