Gå till huvudinnehåll

margintop

onsdag

17

November 2021

Pressmeddelande / Press & Media

Kommunikation bortom orden

Den 30 november, i samband med Giving Tuesday, kommer Maja Ringstad, verksamhetsledare på sjukhusclownorganisationen Clownkliniken, hålla i en digital föreläsning på tema kommunikation utifrån sitt jobb som sjukhusclown.

Maja Ringstad har över 20 års erfarenhet som sjukhusclown och är verksamhetsledare för organisationen Clownkliniken som har sitt verksamhetsområde på sjukhus i Västsverige och äldreboenden i Göteborg. Bland barn och unga på sjukhus i Västsverige är hon inte känd som Maja utan som Loppa, clownen i den röda klänningen med vita prickar. I denna föreläsning delar Maja med sig vad hon lärt sig om kommunikation under sina år, hon drar bland annat från erfarenheter hon fått som clownen Loppa.

Kommunikation bortom orden

Den digitala föreläsningen sker via videolänk klockan 18:30-19:15 med frågestund i slutet. Kostnaden är valfri, det är upp till varje deltagare vad hen vill och kan betala.

Länk till facebook-event: https://www.facebook.com/events/221991393373587/

Vad är Giving Tuesday

Den 30 november är det Giving Tuesday – den globala dagen för givande och generositet. Giving Tuesday startade som en motreaktion till de dagar i november som handlar om shopping och konsumtion. Idag är det en global folkrörelse.

Mer information: https://givingtuesday.se/

Om Clownkliniken

Clownkliniken är en organisation med sjukhusclowner som funnits sedan 2001, men hade sin början redan 1994 när vi började på barncanceravdelningen på Östra Sjukhuset i Göteborg. Vi arbetar med att höja livskvaliteten för barn, vuxna, äldre och alla andra vi möter. I dag finns vi på sjukhus i västra Sverige – Göteborg, Skövde, Borås, Trollhättan, Halmstad, Karlstad och Jönköping samt på Tre Stiftelsers äldreboenden i Göteborg.

Kontakt

Maja Ringstad
verksamhetsledare/clown
073 36 40 071
maja.ringstad@clownkliniken.se